Medische Opvang

Menu

De Medische Opvang Ongedocumenteerden (MOO) van het ASKV heeft een landelijke functie en biedt opvang en begeleiding aan in totaal tachtig ongedocumenteerden met (zeer) ernstige psychiatrische en/of somatische problematiek. Vanuit een stabiele onderdaksituatie bieden we een integraal begeleidingstraject aan dat bestaat uit juridische, maatschappelijke en medische begeleiding met aandacht voor activering. Hiermee draagt MOO bij aan het stabiliseren van de psychiatrische problematiek, het vergroten van de zelfredzaamheid en het creëren van een toekomstperspectief voor haar cliënten, hier of elders.

MOO-basis en MOO-intensief

De medische opvang bestaat uit twee afdelingen: MOO-basis in Amsterdam-West en MOO-intensief in Amsterdam-Noord. MOO-basis biedt opvang en begeleiding aan zestig mensen, verspreid over verschillende woonpanden in Amsterdam Nieuw-West. MOO-intensief biedt 24-uurs opvang en begeleiding aan twintig ongedocumenteerden met zeer ernstige psychiatrische en/of somatische problematiek.

Waarom MOO?

Mensen van wie het asielverzoek is afgewezen staan zonder zorg op straat. Zij bevinden zich in een benarde situatie waar ze zelf moeilijk uit kunnen komen.

Werkwijze

MOO biedt een integraal begeleidingstraject aan dat bestaat uit juridische, maatschappelijke en medische begeleiding met aandacht voor activering.

Samenwerking

MOO werkt intensief samen met het ministerie van Asiel en Migratie, CTP Veldzicht, IND, DT&V en de gemeenten om te komen tot een goede aanpak en een sluitende oplossing voor ernstig zieke ongedocmenteerden.

Vrijwillige terugkeer

MOO probeert zicht te krijgen op de belemmeringen bij terugkeer van cliënten voor wie duidelijk is dat er geen juridisch perspectief in Nederland is.

Deel deze pagina